HORSEFYS

NÖJDA KUNDER

 

 

Jag har känt Marina i många år nu, sedan jag och DonaTello flyttade till Örebro 2004. Redan från första gången Marina undersökte DonaTello inriktade hon sig på att det var en skada i höger bakben som orsakade hans upprepade frambenshältor. Han friskförklarades dock varje gång utan att veterinärerna hittade annat än inflammationer, och behandlade dessa.

 

Efter fyra dubbelsidiga hältor fram med mindre än ett års mellanrum mellan varje så kände jag att nu går det inte längre, nu måste vi fortsätta leta tills vi vet vad det är som är den absoluta grundorsaken. Efter att ha bytt veterinär, åkt till flera kliniker, friskförklarat men ändå fortsatt undersöka, så hittades tillslut ett mycket gammalt benbrott på ett inte bärande ben i högre bakre knäet. Marina hade rätt från början, och trots att ingen veterinär hållt med så har hon framhärdat.

 

Den längsta utredningen blev också DonaTellos sista, då hans hälta inte blev bättre och heller tillräckligt bra för att han välmående skulle kunna pensioneras. Men under hans sista år vet jag iaf att han mellan hältor och sjukhagsvistelse var en lycklig häst, och en häst som älskade Marinas besök, oavsett vad det gällde. När hon masserade hängav han sig njutningsfullt och med största glädje! Det var knappt vi tilläts fika med Marina, då han inte ville hon skulle lämna hans sida.

Jag har den största respekt och tilltro till Marinas kunnighet, och hennes sätt att få både hästar och människor att slappna av och trivas i hennes närvaro. Jag har flyttat tillbaka till Östergötland, så det är tyvärr långt till Marina nu. Men jag hoppas vi kan samordna fler kunder så Marina kan visa min nya häst, ett arabsto som blir fyra år nu i vår, vilken njutning massage kan ge. Och efter att Cordina nu så smått börjat ridas in så ser jag fram emot att få henne undersökt och bedömd av Marina, vilket kan vara till stor hjälp för att planera framtida träning. Även gammelmannen Cordina har till sällskap, en varmblodsvalack vid namn Tobbe, kommer såklart få massage för välmåendets skull, även om han inte tränas.

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag varmt Marina för alla slags hästar, på alla nivåer, vare sig syftet är behandling, hjälp med diagnos, problemlösning eller helt enkelt avslappning och välmående!

 

 

Lisa Gustafsson, Östergötland (mars 2010)

Cristalls DonaTello - RIP - , Cascordina Rose och Tobbe Sigel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa & DonaTello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa & DonaTello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cordina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobbe

Marina Sköld

+46 (0) 701-524900

marina.skold@horsefys.com